IPL (ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΛΜΙΚΟ ΦΩΣ) - ΦΩΤΟΛΥΣΗ


Το IPL είναι μια συντομογραφία του Intense Pulsed Light (Έντονο Παλμικό Φως).Ουσιαστικά είναι ένα μηχάνημα που παράγει πολύ δυνατή αναλαμπή του φωτός διάφορου μήκους κύματος.

Η αποτρίχωση με το IPL παραμένει σχετικά καινούργια μέθοδος. Το περισσότερο φως που βλέπουμε αποτελείται από πολλά μήκη κύματος. Όταν κάποια ποσότητα αυτού του φωτός πέφτει πάνω σε κάποιο αντικείμενο,μερικά κύματα απορροφώνται από αυτό το αντικείμενο.Το ίδιο συμβαίνει όταν το φως φωτίζει το δέρμα ή τις τρίχες μας.

Είναι γνωστό ότι η μελανίνη, το χρώμα που βρίσκεται στο δέρμα και τις τρίχες, απορροφάει το υπέρυθρο φως πολύ καλά και πως ο θύλακας της τρίχας περιέχει την περισσότερη μελανίνη απ’ ότι οι γύρω ιστοί του δέρματος.Αυτή είναι και η αρχή λειτουργίας του IPL. Έτσι μπορούμε να ωθήσουμε την τρίχα να απορροφήσει το φως το οποίο θα μετατραπεί σε θερμική ενέργεια μέσα στην τρίχα.Όταν η θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, η πρωτείνη της τρίχας και του θύλακα θα υποστεί αλλαγές, ουσιαστικά πεθαίνει.Αν ο θύλακας πεθάνει ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΠΟΤΕ.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Τη θεραπεία μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι.Οι σκουρόχρωμες τρίχες ανταποκρίνονται πιο εύκολα στη θεραπεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε μελανίνη.Βέβαια και οι καστανές ή ακόμα και οι ξανθές τρίχες περιέχουν μελανίνη, σε μικρότερες όμως ποσότητες. Το τελικό αποτέλεσμα δεν διαφοροποιείται απλά αλλάζει ο αριθμός των συνεδριών ανάλογα με την περίπτωση.

ΠΟΝΑΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ;

Το IPL είναι ανώδυνο.Πολλοί το περιγράφουν ως ένα στιγμιαίο συναίσθημα τσιμπήματος μετά από κάθε παλμό του μηχανήματος.’λλοι πάλι δεν αισθάνονται απολύτως τίποτα.Πάραυτα δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού ή παυσίπονων φαρμάκων.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΕΣ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ IPL;

Ιδανικό μήκος της τρίχας είναι μεταξύ 1 και 2mm.Οι μακριές τρίχες συγκρατούν την ενέργεια στο στέλεχος και την εμποδίζουν να φτάσει στη ρίζα. Έτσι ο πελάτης μπορεί να ξυριστεί 1 με 2 μέρες πριν την εφαρμογή για το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα (όχι στο πρόσωπο).Απαγορεύονται όμως όλες οι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης (π.χ. κερί, αποτριχωτικές κρέμες ή και ντεκαπάζ κλπ.)

ΠΟΣΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Οι εφαρμογές ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή που επιλέγουμε να αποτριχώσουμε, το χρώμα του δέρματος, ακόμα και της τρίχας.Για παράδειγμα το πρόσωπο χρειάζεται περισσότερες απ΄ότι το σώμα καθώς η περιοχή αυτή είναι ορμονικά μεταβαλλόμενη.Ο αριθμός των επισκέψεων είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προκαθοριστεί.Τα αποτελέσματα πάραυτα είναι έντονα ορατά στο σώμα από την 2-3 εφαρμογή και στο πρόσωπο από την 3-4, καθώς παρουσιάζεται αξιοσημείωτη μείωση της πυκνότητας των τριχών.

ΜΕ ΤΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ IPL;

Η συνιστούμενη συχνότητα εφαρμογής είναι κάθε 25 μέρες.Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την επανέκφυση των τριχών.Από κάποιες εφαρμογές και έπειτα οι τρίχες τυχόν να μην έχουν επανεκφυθεί οπότε η συχνότητα των εφαρμογών μπορεί να είναι πιο αραιή.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ;

Το IPL είναι εντελώς ακίνδυνο.Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις.Αποφεύγεται δηλαδή η εφαρμογή του σε εγκύους, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού (όταν το δέρμα εκτείθεται δηλαδή στην ηλιακή ακτινοβολία)και κατά την περίοδο λήψης φαρμάκων που προκαλούν φωτοευαισθησία.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ IPL;

Το κόστος του ποικίλει ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε και ανάλογα με τον αριθμό των επισκέψεων που θα γίνουν.Όπως προείπαμε δεν μπορούμε να καθορίσουμε από την αρχή τον αριθμό των επισκέψεων που χρειάζεται ο καθένας για να έχει το οριστικό αποτέλεσμα.Εμείς ως VELVET BEAUTY & SPA μπορούμε να εγγυηθούμε το χαμηλό κόστος της αποτρίχωσης των πελατών μας παρέχοντάς τους εκτός από χαμηλές τιμές , απεριόριστο αριθμό επισκέψεων στο IPL , σε κάθε πρόγραμμα αποτρίχωσης, για όποιες περιοχές αυτοί επιθυμούν.Έτσι διασφαλίζουμε την επένδυση του κάθε πελάτη στον εαυτό του στεφοντάς την με απόλυτη επιτυχία , παρέχοντας το μόνιμο αποτέλεσμα που ο καθένας επιθυμεί με τον οικονομικότερο τρόπο.